مدانت

شاخص‌های تعریف فوریت

برگردیم به اول بحث!

چه در محل کار، چه در زندگی شخصی یا صرفاً در گفتگوهای گذرا باید بتوانید با فوریت ارتباط خوبی برقرار کنید. به عبارتی باید بدانید که چگونه می‌توانید تشخیص دهید آیا چیزی واقعاً فوری است یا می‌تواند صبر کند؟ اول و مهم‌تر از همه، بیایید منظورمان از فوریت را تعریف کنیم. در اصل، فوریت به موقعیتی اشاره دارد که نیاز به توجه یا اقدام فوری دارد. این چیزی است که به‌سادگی نمی‌توان منتظر ماند و باید در اسرع وقت به آن رسیدگی شود تا از عواقب منفی جلوگیری شود.

اکنون‌که درک بهتری از معنای اضطرار داریم، بیایید نگاهی به برخی از شاخص‌های رایج شرایط اضطراری بیندازیم. درحالی‌که ممکن است تعریف همه افراد از فوریت نسبت به شرایط و اولویت‌های فردی آن‌ها کمی متفاوت باشد، برخی از نشانه‌های کلی وجود دارد که اکثر مردم موافق هستند که یک موقعیت نیاز به توجه فوری دارد.

  • حساسیت به زمان

یکی از بارزترین شاخص‌های فوریت، حساسیت زمانی است. اگر یک ضرب‌الاجل در پیش است یا یک کار حساس به زمان وجود دارد که باید تکمیل شود، معمولاً به این معنی است که فوری است. این می‌تواند هر چیزی باشد، از ارائه یک گزارش مهم در محل کار گرفته تا رساندن یک مصدوم به بیمارستان یا انتقال خودرو به مکانیک قبل از خرابی.

  • پیامدهای بالقوه

یکی دیگر از شاخص‌های تشخیص فوریت، پیامدهای بالقوه عدم اقدام فوری است. به‌عنوان‌مثال، اگر درد قفسه سینه و تنگی نفس را تجربه می‌کنید، فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید زیرا عدم انجام این کار می‌تواند منجر به عوارض جدی سلامتی یا حتی مرگ شود.

  • تأثیر بر دیگران

گاهی اوقات فوریت فقط به نیازهای شخصی ما مربوط نمی‌شود. همچنین می‌تواند بر دیگران اطراف ما تأثیر بگذارد. به‌عنوان‌مثال، اگر شما یک کارفرما هستید و یکی از کارمندان شما با یک موضوع فوری شخصی دست‌وپنجه نرم می‌کند، صرف وقت برای ارائه پشتیبانی از او و تخصیص منابع ممکن است فوری باشد زیرا عدم انجام این کار می‌تواند بر رفاه و به‌طور بالقوه حتی شغل و کارایی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد.

  • حس فشار

درنهایت، اضطرار اغلب با احساس فشار یا استرس نیز همراه است. ممکن است هنگام مواجهه با یک موضوع فوری احساس فوریت شدیدی داشته باشید، حتی اگر نتوانید انگشت خود را در مورد اینکه چرا دقیقاً این‌قدر مهم است نشانه بگیرید.

این احساس فشار می‌تواند نشانگر خوبی باشد که چیزی فوری است و باید در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.

سخن پایانی

فوریت اصطلاحی است که همه‌جا در زندگی روزمره ما رایج شده است، و فقط مربوط به ITIL نیست. فوریت با موفقیت ارتباط تنگاتنگی دارد. لذا درک معنای واقعی آن و چگونگی شناسایی شاخص‌های موقعیت‌های فوری، مهم است. حساسیت به زمان، پیامدهای بالقوه، تأثیر بر دیگران و احساس فشار، همه نشانه‌های رایجی هستند که نشان می‌دهند چیزی نیاز به توجه فوری دارد. با شناخت این شاخص‌ها و پاسخگویی به آن، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که مسائل فوری به‌سرعت و به‌طور مؤثر رسیدگی می‌شوند.

جملاتی از بزرگان در خصوص فوریت!

اگرچه ما خوش‌بین هستیم، اما باید هوشیار باشیم و احساس فوریت را حفظ کنیم.

جف بزوس

شما به‌اندازه‌ای که فکر می‌کنید وقت ندارید. باید جوری رفتار کنید که انگار همیشه یک احساس فوریت وجود دارد!

اریک توماس

سریع حرکت کن. احساس فوریت تنها چیزی است که می‌توانید توسعه دهید تا شما را از دیگران متمایز می‌کند. وقتی ایده‌ی خوبی به دست آوردید، همین حالا آن را انجام دهید.

برایان تریسی

بدون احساس فوریت، میل، ارزش خود را از دست می‌دهد.

جیم ران

ما باید با احساس فوریت زندگی کنیم تا یک دقیقه هم تلف نشود.

لس براوان

هادی احمدی


مدانت
مدانت
شرکت‌ مدانت از برندهای محبوب فناوری‌ اطلاعات و ارتباطات در حوزه‌ی آموزش، پیاده‌سازی و عرضه ابزار ITIL، تجارت آنلاین، تحول دیجیتال و ارایه‌‌کننده‌ی محصولات مدیریتی تحت‌وب در ایران است. این مقاله‌ی آموزشی منحصراً مربوط به مدانت بوده و برای نخستین بار توسط این شرکت برای شما تولید و منتشر شده.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

حل معادله *

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] اگرچه خوب نیست اما در زمان‌های بحرانی لازم است! زیرا فوریت با موفقیت در ارتباط […]

trackback

[…] فوریت و ارتباط آن با موفقیت […]

error: نیازی به کپی نیست همه چیز در دیدرس شماست
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x