مستندات فنی نرم‌افزار: تفاوت بین HLD، LLD، DLD چیست؟

مستندات فنی نرم‌افزار: تفاوت بین HLD، LLD، DLD چیست؟

مدانت

در این مقاله می‌خوانید:

  • مستندات فنی چیست و چه اهمیتی دارند؟
  • به عنوان یک مشتری چه چیزی باید در مورد LLD، HLD و DD بدانید؟
  • انواع طراحی مستندات فنی
  • طراحی سطح بالا (HLD)
  • طراحی سطح پایین (LLD)
  • طراحی تفصیلی (DD)
  • ایا LLD و DLD یکسان هستند یا تفاوتی وجود دارد؟
  • و جدول مقایسه مستندات فنی HLD/LLD

ایجاد مستندات فنی یک گام مهم برای یک پروژه موفق فناوری اطلاعات است، مهم نیست که آن پروژه بزرگ باشد یا کوچک. هنگامی که شما یک تیم از افراد دارید که بر روی یک محصول کار می‌کنند و آن را به شخص دیگری ارایه می‌کنید، لزوم داشتن ارتباط فی‌مابین و مستندات فنی یک امر حیاتی است.

مستندات فنی (TD) Technical Documentation یکی از راه‌هایی است که همه چیز را در یک صفحه قرار می‌دهد. این برنامه، طراحی منطقی کد آینده (یا موجود) را فراهم و توضیح می‌دهد و انتظارات را برای ویژگی‌ها و ماژول‌هایی که توسعه دهنده باید ایجاد کند، تعیین می‌کند. از نقطه نظر تجاری، این مستندات یک گام مهم است.

مستندات فنی خوب برای یک پروژه نرم افزاری به کاهش هزینه‌ها (به ویژه سربار ناگهانی)، دستیابی به قابلیت اطمینان بالا، ایجاد یک محصول قابل نگهداری و ساده سازی ارتباط بین کسب و کار و افراد فناوری اطلاعات (که اغلب متفاوت فکر می‌کنند) کمک می‌کند.

انواع مختلفی از اسناد فنی وجود دارد و در این مقاله، ما به چیزهایی مانند HLD، LLD و DLD نگاه خواهیم کرد. اگر هنوز با این مفاهیم آشنا نیستند و نمی‌دانید چه زمانی از کدام یک استفاده کنید؟ ادامه مطلب را حتما بخوانید.

به عنوان یک مشتری چه چیزی باید در مورد LLD، HLD و DD بدانید؟

برای شما مهم است که تفاوت بین طراحی سطح بالا (HLD)، طراحی دقیق (DD) و طراحی سطح پایین (LLD) را درک کنید تا بتوانید به طور مؤثر با تیم توسعه ارتباط برقرار کنید و تصمیمات اگاهانه در مورد پروژه نرم افزاری خود بگیرید.

در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید در مورد هر یک از این مراحل طراحی بدانید:

  • طراحی سطح بالا (HLD): یا High-Level Design اولین گام در فرایند طراحی است و یک نمای کلی از معماری نرم افزار را فراهم می‌کند.

 این سند، توصیف اجزای اصلی سیستم و تعاملات انها، و همچنین الگوریتم‌های اصلی و ساختارهای داده‌ای است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای یک مشتری مهم است که HLD را درک کند تا بتواند اطمینان حاصل کند که عملکرد، عملکرد و مقیاس پذیری سیستم نیازهای انها را براورده می‌کند.

  • طراحی سطح پایین (LLD): یا Low-Level Design گام بعدی پس از HLD است و جزئیات دقیق‌تر و فنی سیستم را فراهم می‌کند. این ساختار داده‌های خاص و الگوریتم‌هایی را که مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین رابط‌های بین اجزای سیستم تعریف می‌کند. برای مشتری مهم است که LLD را درک کند تا بتواند اطمینان حاصل کند که طراحی پیشنهادی امکان پذیر است و سیستم نیازهای انها را براورده می‌کند.
  • طراحی تفصیلی (DD): یا Detailed Design گسترش LLD است و طراحی بسیار دقیقی از سیستم نرم افزاری را فراهم می‌کند. DD شامل توصیفات خاص و دقیق از ساختارهای داده، الگوریتم‌ها، رابط‌ها و سایر عناصر سیستم، و همچنین شبه کد یا سایر نمایش‌های کد است که نوشته خواهد شد. برای مشتری مهم است که DD را درک کند تا بتواند اطمینان حاصل کند که طراحی سیستم مطابق با نیازهای انها و قابل اجرا است.

به طور کلی، شما باید اگاه باشید که این مراحل طراحی مهم هستند تا اطمینان حاصل شود که نرم افزار مطابق با الزامات انها است و امکان پیاده سازی دارد. همچنین برای شما مهم است که اگاه باشید که این مراحل طراحی تکراری هستند و بازخورد شما باید در هر یک از این مراحل گنجانده شود.

انواع طراحی

طراحی سطح بالا (HLD)

طراحی سطح بالا (HLD) یک طراحی کلی سیستم است.

در توسعه نرم افزار، طراحی سطح بالا (HLD) فرایند ایجاد یک نمایش انتزاعی از یک سیستم نرم افزاری قبل از جزئیات طراحی سطح پایین است. طراحی سطح بالا یک مرور کلی از معماری نرم افزار، از جمله ساختار کلی و سازماندهی سیستم، اجزای اصلی و تعاملات انها و الگوریتم‌های اصلی و ساختارهای داده‌ای که مورد استفاده قرار می‌گیرند، فراهم می‌کند.

این شامل توضیحات بخش‌های زیر است:

  • معماری سیستم
  • طراحی پایگاه داده
  • اشاره مختصر به تمام سیستم عامل‌ها، سیستم‌ها، خدمات و فرایندهایی که محصول به ان وابسته است
  • شرح مختصری از روابط بین ماژول‌ها و ویژگی‌های سیستم

تمام جریان داده‌ها، فلوچارت‌ها، ساختارهای داده و غیره در این اسناد هستند تا توسعه دهندگان بتوانند درک کنند که چگونه انتظار می‌رود سیستم با توجه به ویژگی‌ها و طراحی پایگاه داده کار کند.

هدف HLD ارائه درک روشن و جامع از عملکرد، عملکرد و مقیاس پذیری سیستم و همچنین محدودیت‌های کلیدی و تجارتان است. این اطلاعات برای هدایت توسعه سیستم و اطمینان از اینکه الزامات را براورده می‌کند و محدودیت‌های دامنه مشکل را براورده می‌کند، استفاده می‌شود.

ادامه مطلب در صفحه بعد...

مدانت
مدانت
شرکت‌ مدانت از برندهای محبوب فناوری‌ اطلاعات و ارتباطات در حوزه‌ی آموزش، پیاده‌سازی و عرضه ابزار ITIL، تجارت آنلاین، تحول دیجیتال و ارایه‌‌کننده‌ی محصولات مدیریتی تحت‌وب در ایران است. این مقاله‌ی آموزشی منحصراً مربوط به مدانت بوده و برای نخستین بار توسط این شرکت برای شما تولید و منتشر شده.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

حل معادله *

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] مطلب مرتبط: مستندات فنی نرم‌افزار تفاوت LLD و HLD […]

error: نیازی به کپی نیست همه چیز در دیدرس شماست
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x