مدانت

شامل چند بخش است، ازجمله الزامات حسابرسی و قالب‌های سند که تحت مجوز مشترک Creative منتشرشده است. این چارچوب فرآیند پایه‌ای آن در بخش‌های وسیع‌تر با ISO / IEC 20000 هماهنگ است. FitSM خود را یک استاندارد می‌نامد، اما توسط یک سازمان استاندارد نظیر ISO انجام نمی‌شود. بااین‌حال، به طریقی بسیار شبیه به بسیاری از خانواده‌های ISO و ISO / IEC استاندارد، اسناد آن را به چند بخش شماره‌گذاری می‌کند و نیازهای یک سیستم مدیریت خدمات مؤثر را تعریف می‌کند. FitSM یک خانواده استاندارد و سبک‌وزن است که باهدف مدیریت مؤثر فناوری اطلاعات در گستره وسیعی از سازمان‌ها را قادر می‌سازد. اهداف اصلی FitSM عبارت‌اند از: یک استاندارد روشن، عمل‌گرایانه، سبک و قابل‌دستیابی را ایجاد کنید که به مدیریت مؤثر خدمات سرویس (ITSM) اجازه می‌دهد. این چارچوب نسخه‌ای از ITSM را ارائه می‌دهد که برای محدوده گسترده‌ای از محیط‌ها از راه‌حل‌های سنتی ITSM، ازجمله سناریوهای مرکزی، قابل‌دسترس است.

یک روش است که موجب توسعه و گسترش متدهای مدیریتی، آماری و نهایتاً حل مشکلات شده و به سازمان‌ها امکان جهش و تحول را می‌دهد. شرکت موتورولا، در سال‌های دهه ۱۹۸۰ برای نخستین بار شش سیگما را رایج ساخت. شرکت آلید سیگنال در اوایل دهه ۱۹۹۰ آن را به کار بست و شرکت جنرال الکتریک آن را به پرطرفدارترین فلسفه مدیریتی تاریخ تبدیل نمود. شش سیگما یک نگرش منضبط، داده محرک و روشی برای حذف عیب‌ها در هر فرایند و هر محصول است. این فرایند از ساخت تا فروش را در برمی‌گیرد و شامل همه محصولات و خدمات ارائه‌شده از سوی یک سازمان می‌گردد.

از این استاندارد برای مدیریت و ارائه خدمات فناوری اطلاعات است. مدل فرآیند آن شباهت زیادی با نسخه ۲ ITIL دارد، زیرا BS 15000 (پیشرو ISO / IEC 20000) و ITIL به ترتیب با نسخه ۲ ITIL هماهنگ شده‌اند. ISO / IEC 20000 حداقل الزامات لازم برای سیستم مدیریت خدمات (SMS) مؤثر را تعریف می‌کند.

گسترش تولیدات کوچک و اصول خدمات کوچک به توسعه و مدیریت محصولات و خدمات فناوری اطلاعات (IT) است. نگرانی مهمی آن‌که در زمینهٔ فناوری اطلاعات مورداستفاده قرار می‌گیرد حذف زباله‌ها است، زباله‌ها کارهایی هستند که برای محصول یا خدمات ارزش‌افزوده ایجاد نمی‌کند. اگرچه اصول کوچک‌سازی به‌طورکلی به‌خوبی تأسیس‌شده و دارای کاربرد گسترده‌ای هستند، اما بسط و گسترش دادن آن‌ها از تولید به فناوری اطلاعات، برای تمرین کنندگان این چارچوب، چالش‌های مهمی را ایجاد می‌کند، درحالی‌که به‌طور قابل‌توجهی، مزایای کمتری را وعده می‌دهد؛ و در عوض با ابتکارات Lean، فناوری را می‌توان محدود کرد و نتایج را تسریع بخشید، پیاده‌سازی Lean IT یک فرآیند مداوم و طولانی‌مدت است که ممکن است سال‌ها طول بکشد تا اصول کوچک‌سازی (باریک سازی فناوری اطلاعات) به فرهنگ سازمان تبدیل شود.

این چارچوب یک لغت ژاپنی و به معنای بهبود یا تغییر دائم برای رسیدن به نتیجه‌ای بهتر است و به فلسفه‌ای اشاره دارد که در آن تمرکز بر روی بهبود مستمر فرایند تولید، مهندسی یا مدیریت کسب‌وکار است. کایزن در مقوله‌های سلام، روان‌درمانی و مربیگری زندگی، امور دولتی، بانکداری و دیگر صنایع به‌کارگیری شده است. هنگام بکاری گیری در امور اقتصادی و فضای کاری، کایزن به فعالیت‌هایی اشاره دارد که همهٔ عملکردها را به‌طور مستمر بهبود می‌بخشد و همهٔ کارمندان ازجمله مدیر عامل اجرایی تا کارگران خط مونتاژ را شامل می‌شود. کایزن در فرایندهای خرید و لجستیک که محدوده سازمانی را به زنجیره تأمین می‌رساند، نیز به کار گرفته می‌شود. کایزن با بهبود فعالیت‌ها و فرایندهای استاندارد تلاش می‌کند اتلاف را از بین ببرد و سبب تولید ناب شود کایزن نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم در چندین کسب‌وکار ژاپنی به کار گرفته شد و بخشی از آن از کسب‌وکار و مدیریت کیفیت آموزش‌دهندگان آمریکایی که از ژاپن بازدید می‌کردند تأثیر پذیرفت و از آن زمان به بعد در کل جهان گسترش یافت و هم‌اکنون در بسیاری از زمینه‌ها به‌غیراز اقتصاد و تولید به کار گرفته می‌شود.

ادامه مطلب در صفحه بعد…

مدانت
مدانت
شرکت‌ مدانت از برندهای محبوب فناوری‌ اطلاعات و ارتباطات در حوزه‌ی آموزش، پیاده‌سازی و عرضه ابزار ITIL، تجارت آنلاین، تحول دیجیتال و ارایه‌‌کننده‌ی محصولات مدیریتی تحت‌وب در ایران است. این مقاله‌ی آموزشی منحصراً مربوط به مدانت بوده و برای نخستین بار توسط این شرکت برای شما تولید و منتشر شده.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

حل معادله *

4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] برای مشاهده نمودار و تمامی چارچوب هایی که استراتژی ITSM ر… […]

trackback

[…] چارچوب‌های مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) نقش مهمی در ارائه کارآمد خدمات فناوری اطلاعات در سازمان‌ها ایفا می‌کنند. این چارچوب‌ها رویکردی ساختاریافته برای مدیریت و بهبود فرآیندهای فناوری اطلاعات ارائه می‌کنند و تضمین می‌کنند که خدمات فناوری اطلاعات با نیازهای کسب‌وکار همسو هستند. در میان چارچوب‌های مختلف ITSM موجود، دو مورد برجسته ISO 20000 و ITIL4 هستند. درک تفاوت‌های کلیدی بین این چارچوب‌ها برای سازمان‌هایی که در تلاش برای بهینه‌سازی شیوه‌های مدیریت خدمات فناوری اطلاعات خود هستند، ضروری است. لیست تمام چارچوب‌های ITSM‌ را از اینجا بخوانید. […]

trackback

[…] لیست تمام چارچوب‌های مدیریت خدمات را از اینجا ببینید […]

trackback

[…] تمام چارچوب‌های ITSM […]

error: نیازی به کپی نیست همه چیز در دیدرس شماست
4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x